jueves, 3 de febrero de 2011

Glasgow

Sabem que últimament estem una mica desconnectats del blog... així que ens posem les piles i us posarem al dia en els propers dies perque sapigueu algunes de les coses que estem fent per aquí...

Vam estar a Glasgow el 19/01. En el mateix dia vam anar al matí i vam tornar a la tarda. Està a unes 52 milles de distància i tot i que vam anar en cotxe creiem que és una ciutat per visitar en tren; el qual et deixa al centre i no has de pagar per aparcar (i t'estalvies el caos circulatori).


Teníem planejades les coses que volíem veure però no vam poder veure-ho tot ja que aquí estan massa mal acostumats a tancar d'hora (cap a les 5pm). 

Així resumint, el que vam veure és: el riu Clyde, el Lighthouse, la Gallery of Modern Art, la Glasgow School of Art, la Glasgow Cathedral (per fora) i per suposat, tot el centre amb milions de botigues. 

Aquesta és una ciutat molt influenciada per l'arquitectura de Charles Rennie Mackintosh. Tot i que sembla que sigui el creador d'Apple, aquest és un artista que equivaldria a Gaudí per a Barcelona. Així doncs, molts dels museus de la ciutat fan tribut (total o parcial) a l'autor. Vam visitar els museus gratuïts i vam pagar per la Glasgow School of Art ja que ens l'havíen recomanat. A més només es pot entrar en hores puntuals (ja que és un edifici en ús) i amb visita guiada. 


Pensem que Glasgow no té res gaire excepcional. És una ciutat que històricament ha estat obrera i això es nota en la seva arquitectura (a Glasgow, a diferència de a Edinburgh, hi ha molts edificis super alts i poc encantadors) així com en la gent i en l'ambient en general. És bàsicament, una ciutat per anar de shopping. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario